Amerika Staj
İçindekiler

Amerika Staj

Amerika Staj, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığına bağlı olan BridgeUsa ve Cultural Affairs Bürosunun himayesinde gerçekleştirilen kültürel değişim programları arasında yer almaktadır. Bu program, J1 sponsorları ile iş birliği içinde yürütülen prestijli bir J1 Kültürel Değişim programıdır.

Amerika'da staj programı, öğrencilere veya yeni mezunlara uluslararası iş deneyimi kazanma fırsatı sunan eğitim stajıdır. Bu program, profesyonel becerilerinizi geliştirmenize, dil yeteneklerinizi artırmanıza ve kültürel birikiminizi genişletmenize yardımcı olmaktadır.

Amerika’da maaşlı staj profesyonel dünyada elde edilecek pratiği ve deneyimi destekleyerek bireyleri sektörlerinde daha yetkin ve donanımlı hale getirmeyi amaçlamaktadır. Amerika'da staj, üniversite eğitiminin ardından spesifik alanlarda derinleşmek ve uzmanlık kazanmak için benzersiz bir fırsattır. Katıldığınız bu staj programları,kariyer yolculuğunuzda özgeçmişinize değerli bir referans olarak eklenecektir.

Amerika Turizm Stajı Programına Kimler Katılabilir?

Amerika Turizm Stajı Programına Kimler Katılabilir?

  • Turizm Otel İşletmeciliği,Yiyecek İçecek İşletmeciliği,Gastronomi veya Aşçılık lisans ve önlisans mezunu olmak.
  • Mezuniyetten 1 yıl geçmişse alanlarında en az 12 ay iş veya staj deneyimine sahip olmak.
  • Mezuniyetten 1 yıl geçmemişse 2-3 aylık iş deneyimin yeterlidir.
  • Önbüro departmanı için ileri,Yiyecek içecek departmanları için orta veya ileri derecede İngilizce bilmek ve konuşabilmek.
  • Lisans veya Önlisans eğitimine katılmamış Lise mezunlarının,Turizm Otelcilik,Yiyecek İçecek İşletmeciliği,Gastronomi veya Aşçılık alanında en az 5 yıllık iş tecrübeye sahip olmak.

Sizlerde program şartlarını karşıladığınızı düşünüyorsanız danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Amerika Staj Programı Hangi Alanlarda Ücretli Staj Yapabilirsiniz

Amerika’da staj yapmak isteyen öğrenciler için uygun bölümleri içeren aşağıdaki listeyi kontrol edebilirsiniz.

Amerika Staj Programı Çalışma Koşulları Ve Gelir Nedir?

Amerika’da staj yapan bireylerin alacakları maaş, ilgili pozisyon,kişisel deneyim ve çalışılan otelin maaşlandırma politikasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Amerika’da staj ücretleri saat üzerinden yapılmakta olup,ödemeler genellikle haftalık ya da iki haftalık dönemler halinde gerçekleştirilir.Saatlik stajyer maaş aralığı,9 ile 26 Amerikan Doları (USD) arasında değişkenlik gösterebilmektedir.Haftada 40 saatten fazla çalışan stajyerler için,ek olarak çalışılan her saate,normal ücretin 1,5 katı olarak mesai (overtime) ücreti ödenmektedir.Bu maaşlandırma yapısı doğrultusunda,adayların aylık olarak tahmini 1900 ile 4000 USD arasında bir gelir elde etmeleri beklenmektedir.

Amerika maaşlı staj programı kapsamında bölgelere özgü güncel maaşlandırma detaylarına göz atmak için bağlantıya tıklayınız.

Amerika'da Turizm Alanında Hangi Firmalarda Staj Yapabilirsiniz?

Amerika staj imkanları turizm ve otelcilik sektöründe staj yapma fırsatları, F&B, Aşçılık, Mutfak Sanatları, Resepsiyon ve Ön Büro gibi ana branşlarda sunulmaktadır. Bu staj imkanları, ACCOR, Four Seasons Hotel, Sheraton Group, The Ritz-Carlton, Marriott Group, Hyatt, Hilton, Sage Hospitality gibi sektörün önde gelen ve üst segment otellerinde, yanı sıra diğer 4 ve 5 yıldızlı otel zincirlerinde mevcut pozisyonlarda sunulmaktadır.

Amerika Turizm Stajı için güncel iş imkanlarımızın detaylı listesini incelemek bağlantıya tıklayınız. Sponsor organizasyonlar dışında kendi iş teklifi (job offer) sunabilen tek yetkili acentayız.

Amerika Staj Programları Amacı Nedir?

Amerika Staj Programları temel hedefi, katılımcıların akademik ve mesleki uzmanlık alanlarında beceri ve bilgilerini derinleştirmelerini sağlamaktır. Bu programlar, Amerikan iş dünyasının teknikleri, metodolojileri ve teknolojileri konusunda kapsamlı bir bilgi sunmayı amaçlar. Önemle belirtmek gerekir ki, bu tür staj programları sıradan bir istihdam aracı olarak ya da Amerikalı işçilerin pozisyonlarını tehlikeye atmak amacıyla oluşturulmamıştır. Amerika maaşlı staj programları, akademik eğitiminizin yanı sıra, kariyerinizde ilerlemeniz için gerekli olan pratik becerileri edinme fırsatı sunar. Bu programlar, eğitim ve gerçek iş dünyası deneyimi arasındaki boşluğu köprülemeyi hedefler.

Amerika Staj Programı Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Amerika Staj Programı çerçevesinde, Amerika’da staj yapmak isteyen katılımcılarımız için farklı konaklama alternatifleri sunuyoruz. Bu konaklama seçenekleri, J1 Internship katılımcılarının bütçe ve konfor ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere özenle hazırlanmıştır.

Hostel-Motel Konaklamaları

Bu, ABD Staj Programları kapsamında sunulan en ekonomik seçenektir. Katılımcılar, Amerika’nın çeşitli bölgelerinde 2 ila 4 kişilik konforlu odalarda konaklama imkânına sahip olacaklardır.

İşveren Yurtları

Bazı işletmeler, Amerikada Internship sürecindeki stajyerler için kendi bünyelerinde konaklama hizmetleri sunar. Bu yurt tipi konaklamalar, genellikle paylaşımlı odalar şeklinde olup, haftalık ücreti 60 dolar ile 110 dolar arasında değişmektedir.

Ev Tipi Konaklamalar

Amerika’da staj yapmak hedefiyle ülkemizden gelen stajyerler için Amerikan kültürüne daha yakın bir deneyim sunan bu konaklama türü, genellikle işverenler tarafından sağlanmaktadır. Katılımcılar, tipik Amerikan evlerinde, ya tek başlarına ya da 2 ila 4 kişiyle bir odada konaklama şansını yakalarlar. Bu tarz konaklamaların haftalık maliyeti genellikle 70 dolar ile 140 dolar arasında değişiklik göstermektedir.Özellikle craiglist size bu konuda çok yardımcı olacaktır.

Amerika Staj Programı İş Mülakatı Nasıl Yapılır?

Bir organizasyonda ev sahibi pozisyonu için başvurduğunuzda, iş görüşmesinde olumlu ve unutulmaz bir izlenim bırakmanız esastır. Bu görev, yüksek düzeyde kişilerarası ve iletişim becerileri gerektirir. Mülakatınız sırasında karşınıza çıkabilecek sorularda kendinize olan güveninizi artırmak için bu sorulara önceden hazırlıklı olmanız önerilir. Aşağıda, mülakat sürecinizi desteklemek amacıyla ev sahibi pozisyonuna yönelik muhtemel sorular ve bunlara önerilen cevaplar sunulmaktadır.

Amerika Staj Programı Mülakatlarında Sorulan Genel Sorular Nelerdir?

Amerika Staj Programı mülakatlarında, profesyonel yetkinliklerinizi ve pozisyona olan bağlılığınızı değerlendirmek adına belirli genel sorularla karşılaşmanızı bekleyebilirsiniz:

  • Profesyonel deneyiminizi ve eğitiminizi bize tanıtır mısınız?
  • Boş zamanlarınızda hangi aktivitelere ilgi duyarsınız?
  • Önceki pozisyonunuzdan ayrılma sebebiniz nedir?
  • Hangi özelliklerinizi güçlü, hangi yönlerinizi ise geliştirilmesi gereken olarak görüyorsunuz?
  • Önceki işverenleriniz ve meslektaşlarınız sizi nasıl nitelendirirdi?
  • Restoranımızla ilgili önceden ne kadar bilgi sahibisiniz? Bizimle çalışma motivasyonunuz nedir?
  • Konaklama sektörü içerisinde sizi en çok cezbeden nedir?
  • Ev sahibi rolündeki en favori yönünüz nedir?
  • Hangi çalışma saatlerine uygunsunuz?
  • Bizdeki pozisyonunuz için günlük görevlerinizin ne olacağını nasıl tahmin ediyorsunuz?
  • Takım çalışmasına ne derece yatkınsınız?
  • Sizi bu role neden tercih etmeliyiz?

Bu sorular, mülakat sırasında hazırlıklı olmanızı sağlayacak ve beklentilerinize uygun yanıtlar vermenizi kolaylaştıracaktır.

Amerika Staj İçin Nasıl Bir CV Hazırlamalıyım?

Amerika staj programına başvuruda bulunan adaylar için, özgeçmiş (CV) oluşturma süreci kritik bir öneme sahiptir. Özellikle Amerika'daki potansiyel işverenlerin beklentileri doğrultusunda hazırlanmış bir CV, başvuru sürecinizin başarılı olmasında büyük bir rol oynamaktadır. İşte Amerika staj programı için profesyonel bir CV hazırlama rehberi:

İletişim Bilgileri

Öncelikle, CV'nizin başına güncel iletişim bilgilerinizi ekleyin. Bu bilgiler; ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi ve varsa profesyonel online profilleriniz olmalıdır.

Kişisel Özet

Kendinizi tanıtan kısa ve etkili bir bölüm ekleyin. Bu bölümde profesyonel hedeflerinizden ve Amerika'daki staj programına neden katılmak istediğinizden bahsedin.

Eğitim Bilgileri

Eğitim geçmişinizi en güncel eğitim bilgisiyle başlayarak ters kronolojik sırayla sıralayın. Her bir eğitim bilgisinde okulun adı, mezuniyet tarihi ve aldığınız derece/bölüm bilgisi yer almalıdır.

İş Deneyimi

Sahip olduğunuz iş deneyimlerini, en güncel pozisyonunuzu başta olacak şekilde ters kronolojik sırayla listeleyin. Her bir deneyim için şirketin adı, çalışma tarihleri, pozisyonunuz ve başlıca görevlerinizden bahsedin.

Topluluk ve Kampüs Katılımları

Üniversite ve kampüs içerisinde aktif olarak yer aldığınız organizasyon, kulüp veya toplulukları belirtin. Bu bölümde liderlik pozisyonları veya öne çıkan projelerinizi vurgulayabilirsiniz.

Anahtar Beceriler

Uzmanlık alanlarınızı, sahip olduğunuz yetenekleri ve staj pozisyonunuz için önemli olabilecek becerileri bu bölümde sıralayın.

CV'nizi hazırlarken, profesyonel ve net bir dil kullanmaya özen gösterin. Alanında tecrübeli danışmanlarımız, süreciniz boyunca size rehberlik edecek ve CV'nizi en uygun şekilde nasıl hazırlayacağınız konusunda yardımcı olacaktır.

Amerika Staj Programı Gerekli Belgeler

Pasaport: Amerika'da Staj yapmayı planlayan adayların program başlangıç tarihinden itibaren en az 1 yıllık geçerliliği olan bir pasaportları olması gerekmektedir.

Öğrenci Belgesi: Amerika Staj Programları'na katılacak öğrencilerin, okul tarafından en fazla 6 ay önce alınmış kaşeli ve imzalı bir öğrenci belgesine sahip olmaları zorunludur.

Transkript: Amerika'da Staj yapacak adaylar için tamamlanmış son döneme ait kaşeli ve imzalı bir transkript gerekmektedir. Bu transkriptin kapalı, kaşeli ve imzalı bir zarf içerisinde sunulması Amerika Staj İş Seçenekleri'nin gereksinimlerindendir. Transkriptin bu şartlara uygun olmaması, vize işlemleri sırasında ret veya görüşme alınamama riskini doğurabilir.

Biometrik Fotoğraf: 5cm x 5cm boyutlarında, beyaz arka fonlu, yüze odaklı, aksesuarsız, her iki kulağın göründüğü bir fotoğraf gereklidir. DS-160 formu doldurulurken de bu fotoğrafın elektronik halinin kullanılması gerekmektedir.

Referans Belgesi: Amerika’da ücretli staj yapmayı planlayan adaylar için daha önce çalıştıkları kurumdan bir referans belgesi alınması önerilmektedir.

Kimlik Fotokopisi: Amerika staj konsolosluk vize randevusuna giderken gereken evraklar arasında yer almaktadır.

DS-2019 Formu, SEVIS Belgesi ve Sağlık Sigortası Poliçesi: Amerika'da Staj Nasıl Yapılır sorusunun cevaplarından biri de bu belgelerdir. Bu önemli belgeler,Kayzinternatioanal danışmanları size sunulacaktır.

Amerika’da Staj Programı Süreci

Amerika Staj Programı katılım sürecinizin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi adına izlemeniz gereken adımlar ve almanız gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır:

Evrak Takibi

Mail yoluyla size ulaştırılmış olan evrak listesini kontrol ediniz ve evrakları belirtilen örneklere uygun bir şekilde hazırlayınız.

Amerika staj programıyla ilgili Youtube videolarını inceleyerek görüşmeye hazırlanmanızı rica ediyoruz. Potansiyel soru kalıplarına da ayrıca çalışmanız önem arz etmektedir. Danışmanınızın sağlayacağı ek materyalleri (PDF dosyaları) talep etmeyi ihmal etmeyiniz.

Görüşme tarihiniz ve sonucu size mail yoluyla iletilecektir. Sürecin takibini yakından yapmanız ve danışmanınızın geri dönüşlerini dikkate almanız gerekmektedir. Ortalama olarak bu sürecin bir haftada tamamlanması beklenmektedir.

İşveren Oryantasyonu

Amerika staj programı hakkında Youtube üzerinden bilgilendirme videolarını izlemenizi tavsiye ediyoruz.Kayzinternational danışmanlarımızdan alacağınız ek materyaller ile hazırlık sürecinizi desteklemeniz önemlidir.

İşveren Görüşmesi

Bu görüşme için de Amerika staj programıyla ilgili Youtube videolarını incelemenizi ve potansiyel sorulara hazırlıklı olmanızı öneriyoruz.

Training Plan

Danışmanınız tarafından hazırlanacak olan bu plan,sponsora sunulacaktır.

Host Company Agreement

İşveren ve sponsor arasında imzalanması gereken bu belge, sponsor onayıyla DS-2019 formunun basım aşamasına geçilir.

DS-2019 Formu

Resmi bir belge olup, sponsor tarafından öğrenciye gönderilecektir.

Amerika Konsolosluk Vize Randevusu

Danışmanınız randevunuzu ayarlayacaktır. Bu randevudan önce DS-2019'un başlangıç tarihinden itibaren konsolosluk görüşmesi gerçekleştirilecektir. Öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri'ne 185 dolarlık bir ödeme yapması gerekmektedir.

DS-160 Formu Doldurma

Danışmanınız tarafından doldurulacak olan DS 160 formu, konsolosluk görüşmesinde yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

SEVIS Kaydı ve Ödeme

Danışmanınız SEVIS kaydınızı yapacak olup, öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri'ne 220 dolarlık bir ödeme yapması gerekmektedir.

Amerika Konsolosluk Vize Görüşmesi Oryantasyonu

Konsoloslukla yapacağınız görüşme öncesi hazırlık için Youtube videolarını inceleyiniz. Danışmanınızın sağlayacağı ek materyalleri talep ediniz.

Amerika Konsolosluk Vize Görüşmesi

Yüz yüze gerçekleşecek olan bu görüşme sonrasında pasaportunuz basılı bir şekilde size ulaştırılacaktır. Olası bir vize reddi durumunda, maksimum üç kez tekrar randevu alınıp görüşme gerçekleştirilebilir. Bazı özel durumlarda, başka bir ülkenin Amerika konsolosluğundan onay alınması gerekebilir.

Uçak Bileti ve Bilgilendirme

Vize onayınızı takiben uçak biletinizi alınız. Aldığınız bileti sponsorunuza ve işvereninize e-posta yoluyla bilgilendiriniz.

Sağlık Sigortası

Vize onayınızı takiben, sağlık sigortası sponsor tarafından sağlanacaktır.

I-94 Formu Doldurma

Vize onayınızın ardından I-94 formunu öğrenci tarafından doldurmanız gerekmektedir.

Amerika Staj Programı Maliyetleri

  • Amerika staj ücretleri  işveren görüşmesinden onay alındıktan sonra ödenir. İlk etapta herhangi bir ücret talep edilemez.
  • Amerika'da Turizm Stajı 2023 Yılı Programı Ücreti 4300 USD
  • Amerika'da Diğer Bölümlerde (YazılımPazarlama Vb...)  2023 Yılı Amerika Staj Ücretleri 5000 USD

Diğer bölümlerin fiyatları ile ilgili danışmanlarımızdan bilgi alınız!

Ekstra Harcamalar

Vize Ücreti

Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan vize başvurusu için talep edilen ücret 185 USD'dir. Bu miktar, başvurunun olumlu ya da olumsuz sonuçlanması durumunda dahi geri iade edilmez.

SEVIS Ücreti

Amerika Birleşik Devletleri tarafından alınan SEVIS ücreti 220 USD olarak belirlenmiştir. Bu ödeme de, diğer ücretlerde olduğu gibi, iade edilmez bir tutardır.

Yeme-İçme ve Konaklama Giderleri

Başvuru sahiplerinin Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirecekleri ziyaret sırasında yeme-içme ve konaklama için tahmini olarak 750 USD ile 1400 USD arasında bir bütçe ayırmaları tavsiye edilmektedir.

Uçak Bileti Ücreti

Katılımcının Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyaret için gidiş-dönüş uçak bileti alımı yaparken, ortalama 900 USD tutarında bir ödeme gerçekleştirmesi öngörülmektedir.

Not: Amerika aşçılık stajı yapmak isteyen adaylara özel olarak indirimler mevcuttur.

Amerika Staj Programları Hizmet Seçenekleri

Amerika Staj Programları, katılımcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlı olarak iki ayrı kategoride sunulmaktadır:

Tam Yerleştirme (Full Placement)

Bu seçenek, "Premium Yerleştirme Seçeneği" olarak da adlandırılır ve katılımcılara tam kapsamlı bir yerleştirme hizmeti sunulmaktadır.

Bireysel Yerleştirme (Self Placement)

"Bağımsız Yerleştirme Seçeneği" olarak bilinen bu kategori, katılımcının kendi yerleştirme sürecini yönettiği bir hizmet modelidir.Amerika Staj Programı hakkında daha detaylı bilgilere, aşağıda sunulan tablo üzerinden her iki hizmet seçeneği için ulaşabilirsiniz.

Full Placement Seçeneği
Self Placement Seçeneği
İşe Yerleşim Sağlama İşe Yerleşim Sağlama
İşverenle görüşmesi öncesinde mülakat oryantasyonu İşverenle görüşmesi öncesinde mülakat oryantasyonu
DS-2019 Formu Temini DS-2019 Formu Temini
Katılımcının intern/trainee planının (DS 7002) hazırlanması Katılımcının intern/trainee planının (DS 7002) hazırlanması
Vize randevusu alınması ve takibi Vize randevusu alınması ve takibi 
SEVIS (Student Exchange Visitor Information System) Kaydı Yapılması SEVIS (Student Exchange Visitor Information System) Kaydı Yapılması
Konaklama ayarlanmasına destek Konaklama ayarlanmasına destek
Vize danışmanlığı  Vize danışmanlığı 
Acil durumlarda 24 saatlik danışmanlık Acil durumlarda 24 saatlik danışmanlık
İndirimli uçak bileti ayarlanması İndirimli uçak bileti ayarlanması
İşverenle ilgili problemlerin çözümünde destek İşverenle ilgili problemlerin çözümünde destek
DS-160 Tamamlama DS-160 Tamamlama
Amerika hakkında detaylı bilgiler (kurallar, yaşam vs.) Amerika hakkında detaylı bilgiler (kurallar, yaşam vs.)

Amerika'da J1 Internship Ve Trainee Programı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Amerika’da J1 Internship ve Trainee Programı, belirli özellikleri ve amaçları ile birbirinden ayrılmaktadır. Bu iki program arasındaki temel farklara ilişkin detayları, aşağıda hazırlanmış olan tabloda derinlemesine inceleyebilirsiniz.

Internship Trainee
En az 21 en fazla 34 yaşında olmak. En az 21 en fazla 34 yaşında olmak.
Turizm Otel İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Gastronomi veya Aşçılık lisans ve önlisans  mezunu olmak. Turizm Otel İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Gastronomi veya Aşçılık lisans ve önlisans  mezunu olmak.
Mezuniyetten 1 yıl geçmemişse 2-3 aylık iş deneyimin yeterlidir. Mezuniyetten 1 yıl geçmişse alanlarında en az 12 ay iş veya staj deneyimine sahip olmak.Lisans veya Önlisans eğitimine katılmamış Lise mezunlarının, Turizm Otelcilik, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Gastronomi veya Aşçılık alanında en az 5 yıllık iş tecrübeye sahip olmak.
Internship programı en fazla 12 ay sürebilir. Ayrıca yeni düzenlemelere göre tüm Turizm-Otelcilik adayları en fazla 12 aylık programa katılabilirler. Hospitality alanında yapılan tüm staj programları da en fazla 12 ay olabilir.
Trainee programı en fazla 18 ay sürebilir.Sadece Hospitality alanında yapılan tüm staj programları da en fazla 12 ay olabilir.

Amerika Staj Sağlık Sigortası

Amerika'da staj kapsamında 12 veya 18 aylık programlarda dışişleri bakanlığının atamış olduğu sponsorların anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerin poliçeleri geçerli olmaktadır.Sigorta poliçesi teminat olarak 25.000 dolardan başlayıp 500.000 dolara kadar kapsayabilmektedir.Burada önemli olan husus seçeceginiz sponsor şirketin poliçesini katılımcıların kontrol etmesidir.Amerika staj sigorta kapsamında küçük hastalıklar meydana geldiği taktirde katılımcı sigortadan yararlanabilir.

Amerika Staj Kültürel Aktiviteler

Amerika'da staj yapmak, katılımcılara sadece profesyonel deneyim kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda sosyal etkinlikler ve organizasyonlarla bütünleşik bir deneyim sunar. Bu kapsamda Amerika staj imkanları arasında, çalışanlar için öğle yemeği organizasyonları, özel pizza toplantıları, doğum günü kutlamaları ve hem iş yerinde hem de dışında düzenlenen çeşitli resmi toplantılar bulunmaktadır.

Amerika'da staj yaparken, şirketlerin takım ruhunu artırmak için planladığı piknikler, motivasyon artırıcı etkinlikler ve ekip oluşturma faaliyetleri gibi aktivitelere de katılma imkanı elde edilir. Bunun yanı sıra, Amerika staj imkanları kapsamında düzenlenen spor etkinlikleri, resmi tatil kutlamaları ve hediye değişim programlarına da dahil olabilirsiniz.

Özellikle Amerika'da, Cadılar Bayramı gibi özel günlerde temalı kostüm partisi ve yarışmalarla birlikte, Şükran Günü gibi geleneksel kutlamaların da bir parçası olma fırsatını yakalayabilirsiniz. Ayrıca, çalışanların aile etkinliklerine veya iş dışı organizasyonlara da davetli olabileceğinizden, sosyal ağınızı genişletme imkanı elde edersiniz.

Amerika'da staj yaparken, bölgenin öne çıkan turistik yerleri, spor etkinlikleri, müzeler, sanat galerileri, konserler, festivaller, tiyatrolar, tarihi ve doğal güzellikleri gibi çeşitli noktaları da diğer katılımcılarla birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Amerika Staj Vizesi Nedir?

Amerika'daki kurumsal şirketlerde staj yapmak isteyen katılımcılar için J1 vizesi sunulmaktadır. Bu vize türüyle 12 veya 18 aya kadar staj yapma imkânı tanınmaktadır. Amerika'da staj sürecinin başlaması için, Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış bir sponsorun bulunması zorunludur. J1 vizesi kapsamında, staj ve eğitim programları sunan yaklaşık 90 sponsor firma faaliyet göstermektedir. Türkiye'den Amerika'ya en yoğun katılımcı gönderimi, turizm ve misafir ağırlama sektöründe gerçekleşmektedir ve bu alanda DS 2019 formu sunabilen 20 civarında sponsor şirket bulunmaktadır.

Amerika Staj Anlaşmalı Olduğumuz Sponsorlar

Kayz International yurtdışı eğitim danışmanlığı kapsamında Amerika'daki sponsor şirketlerle iş birliği yapmaktadır. Şu an için firmamız, Amerika'daki prestijli 5 sponsor şirketle doğrudan çalışmaktadır. Amerika'daki önde gelen sponsor şirketlerin listesini aşağıda inceleyebilirsiniz.

  • CIEE (International Educational Exchange Council)
  • INTRAX
  • AHA (American Hospitality Academy)
  • HTP-USA
  • ICLS (International Center for Language Studies)

Amerika Staj Çalışma İzni

Amerika'da staj yapacak bireyler, konsolosluktan vize onayı aldıktan ve DS-2019 formunun başlangıç tarihi itibariyle ülkeye giriş yaptıktan sonra doğrudan çalışmaya başlayamazlar.Katılımcıların öncelikle Sosyal Güvenlik Numarası (SSN) için başvuru yapmaları gerekmektedir. SSN onaylandıktan sonra turizm alanında 1 yıl diğer alanlarda 18 aya kadar Amerika staj çalışma izni elde edebilirsiniz.

Adım: I-94 Numaranızın Elde Edilmesi

ABD'ye varışınızla otomatik olarak size tahsis edilen I-94 numarasını, U.S. Customs and Border Protection'ın resmi internet sitesinden temin edebilirsiniz:

 https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/i-94

Sayfanın sağ üst kısmındaki "Şimdi I-94 Numarasını Al" seçeneğine ve ardından "En güncel I-94'ü al" seçeneğine tıklayın.

Adım 2: SSN/Kartınıza başvurun

Sosyal Güvenlik Numarası alabilmek için en yakınınızdaki Sosyal Güvenlik İdaresi Merkezi'ne başvuru yapmalısınız. Başvuru sürecini başlatmak için ilgili merkezden randevu almanız gerekmektedir.

https://www.ssa.gov/locator/

SSN Randevunuz için gerekli belgeler

  • SS-5 Formu: Sosyal Güvenlik Başvurusu
  • DS-2019 Formunuz
  • Vize bilgilerinizi içeren pasaportunuz
  • Elde ettiğiniz I-94 numarası
  • Eğitim planınıza dair DS7002 formunuzun kopyası (Eğer stajyer ya da trainee iseniz)

Amerika Staj Programı Kayz International Şirketinin Avantajları?

  • Amerika staj programı sponsor işleri dışında 5 yıldızlı Otel ve 5 yıldız standartlarında restorant anlaşması olan Türkiye’de tek acenta.
  • Abd staj programı sponsor ücretleri otel yada restorant yerleşiminden sonra yapıyorsunuz.
  • Sponsor ücreti en uygun acenta.
  • Amerikada Internship programına uygun çevrenizde arkadaşlarınız varsa aynı otele yada aynı bölgeye yerleştirme seçeneği sunma.

Kayz International Yurtdışı Eğitim Danışmalığının Amerika Staj Programlarının avantajları ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz!

Amerika Staj Programı Sıkça Sorulan Sorular

Amerika Staj Programı Öğrenci Yorumları

Merhaba Ben Timurhan Uzakgider,

Akdeniz üniversitesi turizm fakültesinden 2019 yılında mezun oldum.Öğrencilik zamanımda konferansta Amerika Turizm stajı programını duydum.Mezun olduktan sonra Mandarin Bodrum,Edition Bodrum gibi otellerde Fb departmaninda çalıştım.Arkadaşlarımın referanslarıyla Kayz International şirketi ile kayıt oldum.Ortalama 1 aylık sürede Boston Harbor otelden teklif aldım.CIEE sponsoruyla surecim devam etti.

İletişim formu